Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Official announcements from Algoryx and the Algodoo team. Updates, official contests, news, etc.

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby woowoo678 » Thu Jul 28, 2011 10:49 pm

I can't seem to find the slider for fade distance in lasers. :S
User avatar
woowoo678
 
Posts: 156
Joined: Mon Nov 30, 2009 8:14 pm
Location: Mimiga Village

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby emilk » Fri Jul 29, 2011 11:08 am

woowoo678 wrote:I can't seem to find the slider for fade distance in lasers. :S


Reset Algodoo and try again
Emil Ernerfeldt, lead developer
emilk
 
Posts: 616
Joined: Mon Aug 31, 2009 11:01 am
Location: Umeå, Sweden

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby hiltropper » Sat Jul 30, 2011 1:13 am

awesome! better handling / navgation (much faster and more precise) and the annoying axle bug is gone ;)
nice work
hiltropper
 
Posts: 82
Joined: Mon Dec 20, 2010 12:02 pm
Location: Germany

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby Nisheeth » Sat Jul 30, 2011 11:07 am

woowoo678 wrote:I can't seem to find the slider for fade distance in lasers. :S

Are you using the black theme?
It causes the problem as well!
Nisheeth
 
Posts: 99
Joined: Thu Mar 31, 2011 11:15 am

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby Chronos » Sun Jul 31, 2011 12:53 am

Hmm, it still seems to crash for me, same as before. Graphics drivers are all up-to-date, so Algodoo just must not like ATI/AMD cards.
User avatar
Chronos
[Most Active Member 2010]
 
Posts: 4457
Joined: Mon Aug 31, 2009 6:00 pm
Location: Californania

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby emilk » Mon Aug 01, 2011 11:12 am

Chronos: could you please send your Logfile.txt to me so I can take a look at your hardware and software specs. It's bewildering why the direct solver should crash for some but not others...
Emil Ernerfeldt, lead developer
emilk
 
Posts: 616
Joined: Mon Aug 31, 2009 11:01 am
Location: Umeå, Sweden

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby InfinityPlayer » Wed Aug 03, 2011 1:56 am

Thanks for releasing the latest version of this WONDERFUL program!!! I love the new interface, along with the new tools. Keep up the good, but HARD work. :)
InfinityPlayer
 
Posts: 40
Joined: Thu Dec 09, 2010 7:57 pm

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby electronicboy » Thu Aug 04, 2011 1:02 am

just a follow up on a application crash (when dragging an object) on my mums PC, the program seams to work fine now!

Also, i have an ATI gfx card( 4540 HD 1GB ), and algodoo runs perfectly, so it isnt ATI cards in general, just certain/most models?

I suggest that we create a hardware compatability list, even as a tempoary measure (until fixed, or made permermand if certain hardware cant be fixed).
When asking for help, READ THE STICKIES!
electronicboy
 
Posts: 1691
Joined: Mon Aug 31, 2009 6:18 pm

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby Someone Else » Thu Aug 04, 2011 2:22 am

I support the suggestion about compiling a hardware compatibility list.

Could this be accomplished, at least on the Algodoo user's end, by submitting logfiles?
I don't personally know any of my specs, other than I use a really old (in modern technological terms, ~5 years) HP desktop with an equally ancient Intel graphics card. If logfiles contain the necessary info, this might work.
User avatar
Someone Else
 
Posts: 1147
Joined: Sun Nov 21, 2010 10:53 pm
Location: The Milky Way Galaxy

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby Wild Bill » Thu Aug 04, 2011 4:02 pm

electronicboy wrote:just a follow up on a application crash (when dragging an object) on my mums PC, the program seams to work fine now!

Also, i have an ATI gfx card( 4540 HD 1GB ), and algodoo runs perfectly, so it isnt ATI cards in general, just certain/most models?

I suggest that we create a hardware compatability list, even as a tempoary measure (until fixed, or made permermand if certain hardware cant be fixed).



I would like to see a compatability list or minimum system requirements, I still havent gotten the latest beta working and have tried a number of things (ATI card). I have run a lot of games and various other fairly demanding programs without problems and I would think Algodoo would run on my computer.
User avatar
Wild Bill
 
Posts: 126
Joined: Mon Aug 31, 2009 5:50 pm

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby Someone Else » Fri Aug 05, 2011 3:27 am

Try re-downloading and re-installing. Maybe you have a defective installer.

More likely, however, Algodoo doesn't like your graphics card. If you have an ATI card, this is probably the case.
User avatar
Someone Else
 
Posts: 1147
Joined: Sun Nov 21, 2010 10:53 pm
Location: The Milky Way Galaxy

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby emilk » Tue Aug 09, 2011 4:31 pm

moogthedog wrote:Many many apologies if this has been resolved elsewhere. I've installed the beta onto my laptop, and it seems to be running well, although none of the user interface elements have appeared. The menu backgrounds are in the right place, but instead of any icons I've just got white rectangles.

I've tried changing the skin and resetting Algodoo to no avail. I had the same problem with a previous beta (I don't recall the number, but it had Thrusters as a tool), but never found a suitable fix on the forum.

Any suggestions would be gratefully received.


Please send me the Logfile! On Windows it is in "My Documents/Algodoo/", on MacOS it's in "~/Library/Application Support/Algodoo/".
Emil Ernerfeldt, lead developer
emilk
 
Posts: 616
Joined: Mon Aug 31, 2009 11:01 am
Location: Umeå, Sweden

Re: Algodoo Beta 1.9.8 Released!

Postby Ivan » Sat Aug 13, 2011 11:07 pm

Moogthedog's problem happened to me too. When I installed the latest graphic card drivers, it worked just fine.
User avatar
Ivan
 
Posts: 201
Joined: Tue Oct 06, 2009 2:01 pm
Location: Croatia

Previous

Return to Official announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron