1.7.1 very annoying bug

If you have problems installing or running Algodoo, have found a bug or need in-game help - this is it!

1.7.1 very annoying bug

Postby Kilinich » Mon Apr 12, 2010 9:30 pm

Frequently 171 incorrectly load scene (hinges are connected wrong)
Like in this scene
Rating: rated 4.9
Filesize: 450.13 kB
Comments: 1
Ratings: 2
download

and many times I've got same effect in autosave.
Dream of Algodoo as game development engine...
User avatar
Kilinich
[Best bug reporter 2010]
 
Posts: 2098
Joined: Mon Aug 31, 2009 8:27 pm
Location: South Russia

Re: 1.7.1 very annoying bug

Postby Kilinich » Mon Apr 12, 2010 10:18 pm

I've just reproduce that again.
Scene build in algodoo but cannot be loaded correctly (it still works in phun).
Rating: rated 7.7
Filesize: 122.85 kB
Comments: 20
Ratings: 10
download
Dream of Algodoo as game development engine...
User avatar
Kilinich
[Best bug reporter 2010]
 
Posts: 2098
Joined: Mon Aug 31, 2009 8:27 pm
Location: South Russia

Re: 1.7.1 very annoying bug

Postby Mystery » Tue Apr 13, 2010 3:14 am

I have noticed this also. Very annoying bug.
User avatar
Mystery
 
Posts: 2802
Joined: Thu Sep 03, 2009 1:16 pm
Location: Southern Australia

Re: 1.7.1 very annoying bug

Postby Kilinich » Tue Apr 13, 2010 4:29 pm

I've check scenes in 1.7.0 - no problem, so this bug introduced in 1.7.1 only.
Do you read me, Emil?! It's a major one :(
Dream of Algodoo as game development engine...
User avatar
Kilinich
[Best bug reporter 2010]
 
Posts: 2098
Joined: Mon Aug 31, 2009 8:27 pm
Location: South Russia

Re: 1.7.1 very annoying bug

Postby tatt61880 » Tue Apr 13, 2010 5:12 pm

Kilinich wrote:I've check scenes in 1.7.0 - no problem, so this bug introduced in 1.7.1 only.
Do you read me, Emil?! It's a major one :(


Have you read emilk, Kilinich? ;)

Re: Collided object shakes a lot
emilk wrote:
Kilinich wrote:Very annoying behavior of collided objects (from algodoo 1.6.0, was fine in phun 5.28).

If you apply some force on collided object it's starts shake very unrealistic way.
You can see effect in that scene (on wheels) http://www.algodoo.com/algobox/details/33059


Help me boil down this to a very simple case and I'll make an effort to fix it soon. Else, it will have to wait.

This goes for most bugs, ladies and gentlemen. The first thing I do when debugging stuff like this is to try replicating the behavior with the fewest possible objects, ideally a scene with just two objects. If you help me with this I can fix the bugs far faster!


I've tried to reduce objects (It took several hours).
The scene below has only 6 geoms and 1 hinges. I could not reduce any more. ( i.e. The bug cannot be seen when I reduce more.)
However, I could not detect the cause for reproducing bug.
This bug doesn't happened when I change geomID and geom0 from 18 to 1. Pretty strange.

I want to check out the source code for researching the cause of this bug. ;)
no image found for this scene
Rating: rated 5
Filesize: 1.12 kB
Comments: 0
Ratings: 1
download
NOTE: I'm not an Algoryx member.
Hi, Algodoo lovers. Have you read next topic? Featured scenes suggestions
To translators: English.cfg changelog will be useful (even for me).
User avatar
tatt61880
[Most Helpful Person 2010]
 
Posts: 1150
Joined: Mon Aug 31, 2009 5:45 pm
Location: Tokyo, Japan

Re: 1.7.1 very annoying bug

Postby Kilinich » Tue Apr 13, 2010 6:14 pm

tatt61880 wrote:Have you read emilk, Kilinich? ;)

I did, and I've simplify mentioned case very well.
This time bug is much easy to reproduce and troubleshoot, because it appears in 1.7.1 from 1.7.0.

nim
Dream of Algodoo as game development engine...
User avatar
Kilinich
[Best bug reporter 2010]
 
Posts: 2098
Joined: Mon Aug 31, 2009 8:27 pm
Location: South Russia

Re: 1.7.1 very annoying bug

Postby tatt61880 » Tue Apr 13, 2010 6:50 pm

Kilinich wrote:
tatt61880 wrote:Have you read emilk, Kilinich? ;)

I did, and I've simplify mentioned case very well.



Actually, you did so. I think your report was very good about simplified case. :thumbup:

But, in this time, the scene has too many objects.
Kilinich wrote:This time bug is much easy to reproduce and troubleshoot, because it appears in 1.7.1 from 1.7.0.

In my opinion, even if the bug is much easy to reproduce and troubleshoot, you had better try to reduce objects for getting response soon.
NOTE: I'm not an Algoryx member.
Hi, Algodoo lovers. Have you read next topic? Featured scenes suggestions
To translators: English.cfg changelog will be useful (even for me).
User avatar
tatt61880
[Most Helpful Person 2010]
 
Posts: 1150
Joined: Mon Aug 31, 2009 5:45 pm
Location: Tokyo, Japan

Re: 1.7.1 very annoying bug

Postby Dakta » Wed Apr 14, 2010 9:37 pm

Yes, he's right. I have had this same bug. Even using a simple scene that I think was preloaded (which I cannot find now -facepalm-), it had three hanging yellow chains, you know the one of which I speak? I also had this issue with my Centurion tank. Very frustrating. Sometimes reloading the scene fixes it, other times not.
.. ,__,_____
. / __.==--" - - - - - - - - ""
./#(-'
.`-' From http://www.ascii-art.de/. Modded by me to work in Arial. Image
a Mammoth wrote:be boring and interesting.

Mystery wrote:If you were jailbreaker you shouldn't have when't up the 3.1.3
I didn't know you could go up 3.1.3! Thanks Mystery person!
User avatar
Dakta
 
Posts: 417
Joined: Sat Sep 12, 2009 4:36 pm


Return to Help / Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest